Eerste Blog (5-1-13)

 

Mmm... Hoe leg ik uit dat ik een website begin omdat ik graag gelezen en gehoord word, zonder dat het onbescheiden overkomt? Ik heb daar lange tijd over nagedacht, maar ik ben er nog niet uit. Natuurlijk kan ik wijzen op die ene onbekende die me ooit eens vroeg of ik een website heb. Of die enkeling die een preek van mij wel eens terugluistert. Maar dat is vast niet voldoende rechtvaardiging.

Dus laat ik het maar toegeven. De belangrijkste reden dat ik hieraan begin is dat ik regelmatig preken en teksten produceer en dat ik me daarbij soms verbeeld dat er meer mensen wat aan zouden kunnen hebben. Vandaar deze website. Ik ga het eens een jaar proberen. Mochten er behalve mijn moeder (bijna) geen mensen enthousiast reageren, dan beloof ik er na een jaar weer mee te stoppen.

Nu ik erover nadenk gaat het waarschijnlijk bij alle webblogs, boeken en artikelen zo. Ik hoorde ooit over iemand die eens in de zoveel tijd naar een boekhandel ging om te vragen of er nog behoefte was aan een bepaald boek. Dat bleek nooit het geval te zijn en dus schreef hij zelf nooit een boek. Vrijwel alle boeken, blogs, artikelen enz. zien waarschijnlijk het licht omdat de schrijver zo nodig moet. Dus ik bevind me in goed gezelschap.

Mocht je nog geïnteresseerd zijn: wat kun je de komende tijd verwachten op mijn website te vinden?

  • Af en toe een blogje als ik echt ergens iets van vind. Dat gebeurt vast niet vaak, want meestal bekijk ik iets vanuit alle mogelijke gezichtspunten, zodat ik aan het eind niet meer weet wat mijn gezichtspunt eigenlijk was. Al probeer ik - als ik het niet vergeet - ook me voor te stellen hoe Jezus naar de dingen kijkt. Maar dat vind ik nog niet zo simpel. Daarom ook af en toe een blogje als ik op reis ben en boeiende mensen ontmoet.
  • Mijn recente preken in audio format. Ik schijn niet de enige te zijn die wel eens een goede lezing of preek in de auto luistert of op z'n mp3speler of ipod zet. Volgens een Nederlands Dagblad van een tijdje geleden haalt ds. Jos Douma bij sommige preken wel meer dan 1000 downloads. Wie weet zijn er dan ook wel een paar van die mensen die ook wel eens een preek van mij willen horen.
  • Artikelen die ik schrijf of geschreven heb over geloven, zending, Afrika, de kerk enzovoort.

Laat vooral weten als je nu al of later vindt dat ik hiermee moet stoppen of doorgaan, dan hoor ik dat vanzelf..

 

COPYRIGHT © 2012 | ALL RIGHTS RESERVED